fredag 24 juni 2016

Om Romancepodden

Ett av de senaste tillskotten till vår framväxande svenska romance community är Romancepodden som jag skrev om i våras, där fem kvinnor med entusiasm och kompetens diskuterar, analyserar och recenserar romance.

Upplägget går ut på att till vartannat avsnitt har deltagarna i  podden läst en utvald romance och diskuterar och recenserar den och i vartannat avsnitt tar man upp ett ämne som berör romance till diskussion.

Eftersom det är så många deltagarna i podden blir det ibland litet rörigt, i alla fall tills man lär sig känna igen de olika kvinnornas röster. Innan dess är det inte helt enkelt att hålla reda på vem som säger vad.

Sedan kan det ibland inträffa när någon av kvinnorna kommer in på ett intressant tema och man spetsar öronen och känner att "nu kommer det någonting jätteintressant!" så bryter någon annan in med någonting helt annat - någonting ovidkommande, ett internt skämt ingen annan riktigt fattar eller någonting man pratat om tidigare och nu tar om ett varv till. Och alla blir följaktligen distraherade och man kommer frustrerande nog aldrig tillbaka till det där intressanta.

Men det talas om romance - och det är sannerligen på tiden att man talar seriöst om romance i Sverige - och överlag är Romancepodden roande, informativ och underhållande. Så fortsätt för allt i världen som ni börjat!


Så här långt har Romancepodden utkommit med åtta avsnitt:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar